Tillbaka till alla producenter i Franska Polynesien

Vin de Tahiti

Vid världens ände mitt i Stilla havet, ligger det en vingård. En vingård som för de flesta är helt okänd. På korallatollen Rangiroa i Franska Polynesien växer nämligen 6 hektar vinrankor. Det är den enda vinproducenten på jorden som har lyckats odla vin på en atoll vars jord består av förmultnade korallbitar. I och med att korall till största del består av kalk, ger terroiren vinet en väldigt tydlig mineralisk och nästintill levande smak. Rankorna är planterade som ”franc de pied” vilket innbär att de är oympade. Detta tack vare att det inte finns någon vinlus på atollen. Dessutom översvämmas tidvis vingården när tidvattnet blir extra högt, något som fungera som ett extra skydd mot vingårdssjukdomar. Här odlas tre olika sorters druvor: Carignan rouge, Italia och Muscat från Hamburg. Tack vare klimatet får man 2 skördar per år och trots att vissa röda druvsorter odlas har man valt att endast producera vita, rosé och dessertviner. Vingården är för tillfället i ekologisk och biodynamisk transition.

Druvorna jäses spontant eller med neutral tillsatt jäst och lagras sedan på jästfällningen ett par månader för att ge extra karaktär. Sedan buteljeras det och lagras en tid på flaska innan det släpps för försäljning. Vinet kan uppfattas som lätt salt i eftersmaken, något som kan härledas direkt till kontakten med havet när vingården översvämmas.

Vårt sortiment inkluderar:
  • Blanc de Corail, Carignan rouge, Italia och Muscat från Hamburg

Välkommen!

Vdwines.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Är du över 25 år?